Om bloggens namn och funktion

Storvreta församlingsgård med kapell

Pilgrimsland - kring Fyrisåns källflöden
är just nu namnet på vår gemensamma blogg som vi skapar för att samla information och förvalta kunskap kring förlängningen av vandringsleden mellan Uppsala och Gamla Uppsala Eriksleden norrut kring Fyrisåns källflöden.

Boken Pilgrimsland av Bengt Wadensjö från 1998 är den enda googleträffen när jag söker på ordet. Den verkar inte finnas på biblioteket. Har någon den som kan låna ut den till mig ett tag? (Jag lånade den på Örbyhus bibliotek, som bestälde boken från Karlstad). Kartan här intill är ett inspirerande exempel på hur man kan förenkla framställningen och vinna överskådlighet. Hädanefter ska jag använda den metoden. Kartor på webben kan man hänvisa till. Det fungerar bättre än att kopiera bilder från dem och visa i bloggen. Då kommer man undan problem med upphovsrätt. Tills vidare är det här en undersökning av kartmaterial på nätet och bilderna är experiment.

Pilgrimsland går att beställa från Karlstad meddelar Anders Eriksson. Se länk .

Jag har ändrat litet i bloggens rubrik och ingresstext efter samtalet i Storvreta församlingsgård 12 oktober.

Med det här inlägget vill jag inbjuda till en diskussion om hur bloggens namn och beskrivning i ingressen kan användas och utformas.

fortsättning följer...

2 kommentarer:

Anders i Läby sa...

Bengt Wadensjös "Pilgrimsland" finns på Carolina Rediviva. Om Du kollar på www.bibliotek.se och anger "Pilgrimsland" som sökord så hittar man den!

kwn sa...

Tack,

det var bra hittat. Jag var väl för lat kan man tänka. På Carolina kan jag inte låna, eftersom jag återlämnat lånekortet, när jag försökte kapa navelsträngen. Då var jag nog rätt deppad och beslutat framstår som förhastat i efterhand.

Att köpa boken verkar vettigt. Jag lånade den via biblioteket här i Örbyhus, så jag har läst den och tycker att den är bra inspiration.