Tack för den fina vandringen

- Herre, gör mig till ett redskap för Din frid!

Vandringsledaren Rolf Larsson samlade vår uppmärksamhet kring denna fras ur Fransiskusbönen under fyra dagar, medan vi vandrade mellan Tegelsmora och Uppsala som pilgrimer i vårt eget landskap. Gradvis närmade vi oss bönens kraftfulla innebörd. Under tredje vandringsdagen var det begreppet Guds Frid som var i fokus och den fjärde dagen ordet redskap.

Vi hade tid att känna i våra kroppar vad det kan innebära att att vara ett redskap för Guds frid, vi kunde uppleva hur kyrkan i form av församlingarnas personliga reusrser fungerade som sådana redskap och slutligen hur kyrkorummen kunde vara symboliska redskap för att påminna oss om och förmedla tidigare generationers strävan efter att gestalta Guds frid på jorden.

Ett stort tack till alla som bidragit till att göra den här vandringen möjlig och till en lättsam, men viktig erfarenhet i bygget av pilgrimsleden och vandringskulturen i vårt landskap. Tack för entusiasm, vänlighet och överseende med brister i planeringen. Tack för gemensakp, mat och husrum i församlingshem och kyrkor.

1 kommentar:

Anders i Läby sa...

Tack själv käre medvandrare här på livets pilgrimsfärd! Utan DIG Kurt och Rolf så hade nog inte just denna vandring blivit till den upplevelse den nu blev! Trots att jag var med endast en dag - i lördags under himlens tårar - så kände jag den fina gemenskapen under vandringen. Sådana gemenskaper som skapas under en sådan här vandring ger näring åt vår ande! Vi människor behöver många mötespunkter. Denna vandring var en viktig sådan! Hånsta tjärn är ett smultronställe som jag gömmer i mitt hjärta!